Открийте ни във Facebook

 

Открийте ни
във Facebook

Разгледайте нашата галерия.

Галерия

Адрес:
София 1138
Горубляне
ул. Самоковско Шосе 75


Телефон:
02/ 973 61 44

 

e-mail: hrsvetigeorgi@gmail.com

Вести
Горно-Пасарелския манастир" Свети пророк Илия" отбеляза своя храмов празник
20-07-2019г.

В китната местност на природния резерват "Искър" над село Габра, в непосредствена близост до язовир Искър сред борови гъсти гори се намира древно- просияла света обител, посветена на Старозаветния пророк и ангел в плът- свети пророк Илия.
За поредна година и този манастир отбеляза своя храмов празник със празнични служби и мероприятия. В ранните зори на празничния ден- Илинден започна с отслужването на празнично богослужение, оглавено от иконом Лазар Георгиев от Горублянския храм и и.д. игумен на манастира в съслужение с йеромонах Игнатий, ефимерий на Лозенския манастир " Свети Спас" и с прекрасните песнопения изпълнени от отец Стоян от кв. Горубляне и Християн Паскалев- ученик от Соф. семинария. Множество поклонници уважиха с молитва паметта на свети пророк Илия. След службата в проповедта си отец Лазар припомни на богомолния народ живото и подвига на старозаветния пророк. След това беше отслужен и празничен водосвет за здраве и благополучие.
По- късно празненствата продължиха в двора на манастира с изпълнения на фолклорни песни, изпълнени от специалния гост- госпожа Гуна Иванова, която в този ден празнува и своя рожден ден и народната певица Радостина Стефанова. Всички присъстващи бяха впечатлени от музикалната програма и нагостени с раздаване за празника благословени ястия в чест на светеца, покровител на светата обител. Празника завърши с радост и упование, че манастира ще бъде установен в пълнота и че няма да бъде забравен и изоставен от хората. Слава на Бога, бе за поредна година събра множество народ, които винаги могат да намерят утешение сред манастирската тишина и благодат на Горно-Пасарелския манастир.

Начало  |  История  |  Вести  |  Галерия  |  Въпроси и Отговори  |  Контакти  |  Богослужения

© 2010 Храм “Свети Великомъченик Георги Победоносец”