Открийте ни във Facebook

 

Открийте ни
във Facebook

Разгледайте нашата галерия.

Галерия

Адрес:
София 1138
Горубляне
ул. Самоковско Шосе 75


Телефон:
02/ 973 61 44

 

e-mail: hrsvetigeorgi@gmail.com

Вести
Откриване на учебната година в столичното 144 училище " Народни будители"
15-09-2020г.

По покана на ръководството на столичното 144 училище "Народни будители" Квартал Младост беше открита новата учебна 2020- 2021 година с тържествен водосвет и успех на всички учащи се и всички които работат в попрището на учителското дело. След вдигането на българския трибагреник с химна на Република България беше отслужен водосвет от предстоятеля на Горублянският храм отец Лазар с  прочитане на молитвата за начало на учебната година. След това отец Лазар се обърна с кратко слово към училищното ръководство да пазят детската чистота в сърцата на всички ученици, а към първокласниците с добре дошли на попрището на знанието и да продължат великото дело на патроните на училището в лицата на Народните будители.

Днес първата си реч като директор на 144. СУ „Народни будители“ – иновативно  произнесе г-жа Камелия Дилова, която официално откри първия учебен ден и на която от все сърце целият екип на нашето училище пожелаваме здраве и много успехи!

Официалната церемония започна в 10.00 ч. в двора на училището под звуците на музикални поздрави, стихотворения, отслужване на тържествен водосвет, много усмивки и настроение с I, V, VIII клас.  Останалите ученици влизаха по определен график в новите си класни стаи.

На откриването присъства г-жа Евелина Станчева – началник на Отдел „Образование“ на район „Младост“, която в своята реч предаде и послание от кмета на р-н „Младост“ – архитект Стефан Стефанов, присъстваха още г-жа Мария Василева -представител на училищното настоятелство,  г-жа Гергана Михайлова – председател на обществения съвет.

След официалната церемония класовете преминаха под цветна арка по ред на паралелките заедно със своите класни ръководители.

 

Начало  |  История  |  Вести  |  Галерия  |  Въпроси и Отговори  |  Контакти  |  Богослужения

© 2010 Храм “Свети Великомъченик Георги Победоносец”