Открийте ни във Facebook

 

Открийте ни
във Facebook

Разгледайте нашата галерия.

Галерия

Адрес:
София 1138
Горубляне
ул. Самоковско Шосе 75


Телефон:
02/ 973 61 44

 

e-mail: hrsvetigeorgi@gmail.com

Вести
Отбелязване на празника в чест на свети апостол Вартоломей в кв. Горубляне
11-06-2020г.

През годината на 11 юни Православната ни Църква почита паметта на св. апостоли Вартоломей и Варнава.

По този повод в храм „Св. вмчк Георги Победоносец“,, гр. София, кв. Горубляне бе отслужена Празнична съборна света Литургия.

Денят 11 юни, в който се почита паметта на св. ап. Вартоломей особено се почита в Горубляне, поради това, че от незапомнени времена празник на населеното място е именно денят на св. ап. Вартоломей. До храма е изграден и параклис посветен на апостола, а от 2017 г. енорията е облагодатена и от донасянето, за постоянно, и частица от светите мощи на св. ап. Вартоломей.

В светата Литургия съслужиха иконом Лазар Георгиев, предстоятел на храма, йеромонах Игнатий, протоиерей Петър Петров, свещеник Стоян Иванов и дякон Деян Коруновски.

По време на причастния канон отец предстоятеля поздрави вярващите с празника на св. ап. Вартоломей и произнесе проповед върху живота, делото и мъченичеството на светия Христов апостол. Той поздрави всички присъстващи от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и им пожела здраве, благоденствие, мир и любов.

По вече установена традиция, след светата Литургия, в храма пред светите мощи и иконата на свети Вартоломей бе отслужено последованието на водоосвещението и всички бяха поръсени за здраве и благословение.

 

 

Начало  |  История  |  Вести  |  Галерия  |  Въпроси и Отговори  |  Контакти  |  Богослужения

© 2010 Храм “Свети Великомъченик Георги Победоносец”