Открийте ни във Facebook

 

Открийте ни
във Facebook

Разгледайте нашата галерия.

Галерия

Адрес:
София 1138
Горубляне
ул. Самоковско Шосе 75


Телефон:
02/ 973 61 44

 

e-mail: hrsvetigeorgi@gmail.com

Вести
Честита и благословена да бъде новата 2018 година.
01-01-2018г.

ВЪЗЛЮБЕНИ В ГОСПОДА ЧЕДА НА СВЕТАТА НИ ЦЪРКВА,

В първия ден на Новолетието, когато светата Църква чества празника Обрезание Господне и почита паметта на един от своите най-велики светци – дивния Божи угодник Василий Велики, архиепископ на Кесария Кападокийска, отново сме заедно в храма, за да положим началото на настъпващата 2018-та година с молитва към Всеподателя Бога и с благодарност за великата Му милост и за всички Негови щедрости към нас, към нашата Църква и свидната ни Родина.

Хвалим и възпяваме светото Му име, прекланяме се пред дивния Негов промисъл и измолваме още много и благословени, честити и мирни дни и години – лично за всеки от нас, за нашите домове и семейства, и за цялото ни общество. Да даде Бог и през 2018 г. страната ни уверено да продължи по пътя на своя богоблагословен напредък, а нашата Църква да укрепва още повече в своето богозаповядано единство, в свидетелството си за Христа Разпнатия и за донесеното ни от Него, с Неговото благословено Рождество по плът, наше избавление и спасение.

Нека Новата година да бъде година на още много лични и обществени успехи, та в неизменно съработничество с Небесния наш Отец, да продължаваме да градим нашето общо бъдеще в духа на вечните и непреходни християнски ценности и добродетели, като още повече се утвърждаваме в Божията любов и Неговата вечна истина.

Нека пребъдваме в нашата православна християнска вяра и я пазим като наше най-драгоценно съкровище. Да бъдем истински Божии следовници и благовестители, вдъхновявани от примера на светите Христови апостоли и на великите отци на Църквата, като днес чествания св. Василий Велики, да свидетелстваме със словата и живота си за Христовото изкупително и спасително дело и за величието на Божията жертвена любов към човечеството и света, който сам Бог ни е дал и поверил да пазим и съграждаме като творение на Неговата любов и дивен божествен Промисъл.

В началото на Новата година отечески молитстваме от Всеподателя Бога за всички вас здраве, сили, бодрост и дръзновение във всяко добро и богоугодно дело, с което да украсяваме живота си и да допринасяме за добруването на Църквата ни и обичната ни Родина, майка България.

Божието благословение и Неговата велика милост да бъдат с всички нас!

Честита, мирна и от Бога благословена 2018-та година!

† Н Е О Ф И Т

ПАТРИАРХ БЪЛГАРСКИ

Начало  |  История  |  Вести  |  Галерия  |  Въпроси и Отговори  |  Контакти  |  Богослужения

© 2010 Храм “Свети Великомъченик Георги Победоносец”