Открийте ни във Facebook

 

Открийте ни
във Facebook

Разгледайте нашата галерия.

Галерия

Адрес:
София 1138
Горубляне
ул. Самоковско Шосе 75


Телефон:
02/ 973 61 44

 

e-mail: hrsvetigeorgi@gmail.com

Вести
19-10-2016г.
Честваме празника на Свети Йоан Рилски Чудотворец Тази година се навършиха 1070 г. от успението на рилския светец Българската православна църква беше отбелязано със свети литургии в цялата страна паметта на св. Йоан Рилски Чудотворец в сряда,въпреки дъждовното хладно време.

Още >

14-10-2016г.
Св.преп. Параскева- Петка Св. преподобна Параскева Епиватска, наричана от нашия народ и Петка Българска, е една от най-обичаните и почитани светици не само в България, но и в целия православен свят.

Още >

15-09-2016г.
За първи път свещеници откриха учебната година в Горублянското училище с празничен водосвет С голяма радост и вълнение днес всички български училища започнаха учебната година и деца прекрачиха праговете на родните ни училища. Особена празнична емоция и вълнение днес преживяха местните жители на столичния квартал Горубляне заедно с родители и ...

Още >

14-09-2016г.
 На този ден църквата извършва поклонение пред Светия и животворящ Кръст Господен. Такова поклонение има още три пъти през годината: на третата неделя от Великденския пост, наречена Кръстопоклонна, на Велики петък преди Възкресение Христово и на 1 август.

Още >

08-09-2016г.
Рождество Богородично "О, блажени съпрузи, Иоаким и Анна! Наистина вие, според плода на вашата утроба, се явихте непорочни, според словото на Господа: "по плодовете им ще ги познаете". Вие имахте живот, угоден на Бога и достоен за Родената от вас.....

Още >

Начало  |  История  |  Вести  |  Галерия  |  Въпроси и Отговори  |  Контакти

© 2010 Храм “Свети Великомъченик Георги Победоносец”